search copy Sök

Om timmerhus

Vi låter modernt möta vackert och välbeprövat.

Timring som byggnadsteknik har varit känd i Norden ända sedan 800-talet. Det är med andra ord ett välbeprövat sätt att bygga som dessutom blir väldigt vackert. När man pratar om timmerhus så tänker många på rundtimrade jaktstugor. Och visst, de har också sin charm. Ett ”Hasseltorn” är däremot något helt annat. Vi blandar det vackra och välbeprövade med modern arkitektur och nya idéer.

Gör gott för kropp och själ

Det som låter som reklam för en hälsokälla i Bergsslagen eller en ny bantningskur är i själva verket ett välkänt faktum vad gäller timmerhus. Fördelarna för oss människor är många och kan delas in i två kategorier. Det som gör gott för hälsan. Och det som gör gott för själen. Något som självklart hänger ihop.

Läs mer om hälsosamt boende

Uråldrigt hantverk möter modern teknik - hållfast & hållbart

Timring som byggnadsteknik har varit känd i vår del av världen, ända sedan 800-talet. Det är med andra ord ett mycket välbeprövat koncept som funnits kvar i över 1000 år. Och som troligtvis har en minst lika lång resa framför sig. Vi på Hasseltornet låter blanda material, historia och erfarenhet med modern teknik och forskning. Något som blir både smart, snyggt och praktiskt.

Läs mer om energi

Av naturen. För naturen.

I dessa tider när miljön, mer än någonsin, behöver vårt stöd och ställningstagande, är det helt klart lämpligt att välja ett timmerhus. För vad kan då vara bättre än ett 100% förnybart material som uteslutande kommer från hållbart skogsbruk?

Läs mer om Miljö & Hälsa
Pinterest