search copy Sök

Blichfeldt Arkitekter

Din specialiserade arkitekt i Köpenhamn.

Vi är både mångsidiga och professionellt starka. Blichfeldt Arkitekter ansvarade och övervakade byggandet av NNE:s nya toppdesignade administrationsbyggnad, produktionsfabrik och tillhörande MegaSize Warehouse.

En Köpenhamnsarkitekt utöver det vanliga

Vi kan stolt säga att vi är en arkitektbyrå i Köpenhamn utöver det vanliga med stor kunskap inom områden som bygg, kök och energioptimering. Vi tror att vi uppnår de bästa resultaten genom att välja lösningar som är estetiskt vackra, miljövänliga och med förstklassig funktionalitet.
Bo Blichfeldt har gedigen erfarenhet inom flera arkitekturämnen och är bland annat utbildad Feng Shui-konsult specialiserad på Läkande arkitektur.

Gröna och innovativa lösningar inspirerade av pionjärerna

Bo Blichfeldt har stor yrkeskompetens från arkitektbranschen. Som energikonsult hjälper Bo till att säkerställa miljölösningar, och han är också certifierad passivhusdesigner från institutet i Dharmstadt, Tyskland.

Bo Blichfeldts innovativa sätt att skapa speciallösningar har rönt internationell uppmärksamhet:
• Mest innovativa specialist på passivhusdesign – Europa 2019
• i Nanohus Designs i den brittiska tidningen Build i 2018-sektionen
• ”One to watch 2019” – Ledare inom arkitektonisk design – Köpenhamn

Hans inspiration kommer från arkitektoniska pionjärer som Köpenhamnsarkitekten och stadsplaneraren Steen Eiler Rasmussen, som blev känd för sin stadsplanering och skolbygge i Tingbjerg. Bo har haft nöjet att undersöka de befintliga enkla förutsättningarna och de tankar som legat till grund för Eiler Rasmussens vision. I detta avseende har han varit privilegierad och kunnat fördjupa sig i renoveringen av flera av de gamla arkitektpionjärernas byggnader b.la. nämnde Tingbjergskolan (tandkliniken) och Arne Jacobsens Bella Vista i Klampenborg. Bo är också inspirerad av Johannes Prip-Møller, Jørn Utzon och renoveringen av Arne Jacobsens banbrytande byggnader och enkla design.
Bland andra och mer samtida inspirationskällor har design, konstruktioner, material och integrering av konstverk i byggandet av RO:s Torv i Roskilde haft stor betydelse för hans arkitekt- och byggnadsarbete.

Köpenhamnsarkitekt bygger buddhisttempel i Minneapolis

Det är inte bara de danska pionjärerna som har satt sin prägel på Bo Blichfeldts arbete, han är också inspirerad av kinesisk arkitektur och den gamla Bön-buddhistiska FengShui-byggnadstraditionen. Genom sitt nätverk och sina många kontakter runt om i världen, och på uppdrag av Bön Buddhist Community i Tibet och Menla i Indien, kommer Blichfeldt Architects att förvalta och bygga en ny byggnad för praktiserande buddhister i norra USA.
Projektet är i tätt samarbete med Hasseltornet som har projekterat och levererar hela byggnaden. Byggnaden är under uppbyggnad och kommer att ligga i ett naturskönt område norr om Minneapolis, Minnesota, och den är utformad för att ta emot både praktiserande buddhister från norra USA och resenärer från hela världen.

Se ”Bo Blichfeldt´s” Hus

Pinterest