search copy Sök

Miljö & hälsa

Av naturen. För naturen.

I dessa tider när miljön, mer än någonsin, behöver vårt stöd och ställningstagande, är det helt klart lämpligt att välja ett timmerhus. För vad kan då vara bättre än ett 100% förnybart material som uteslutande kommer från hållbart skogsbruk?

Och detta gäller inte bara timmerstockar utan även isolering som kan bli aktuellt när man väljer tunnare väggar. Isoleringsmaterialet består helt och hållet av restprodukter från tillverkningen av andra huskomponenter i trä.

En annan fördel med timmer som byggnadsmaterial är att stockarna blir en naturlig ackumulator. Under vintern så lagras värmen från den lågt stående solen på timmerväggens utsida. Energin och värmen vandrar sedan över till insidan vilket reducera energiåtgången vid uppvärmning.

Ett 100% förnybart material som uteslutande kommer från hållbart skogsbruk.

På sommaren har timret en motsatt effekt när solen står högt och väggarna håller sig svala. Detta ger en kylande verkan med behagligare inomhustemperatur under eftermiddag och kväll.

Tack vare kombinationen av ny teknik och beprövade metoder så blir en modern timring väldigt tät och når med lätthet upp till dagens energikrav. En annan fördel är att det inte krävs plast eller andra konstgjorda material i väggarna, då timret på egen hand hanterar fukt genom att ”andas”.

En fördel med timmer som byggnadsmaterial är att stockarna blir en naturlig ackumulator.
En fördel med timmer som byggnadsmaterial är att stockarna blir en naturlig ackumulator.
Pinterest